Yeni bir Bant Genişliği kuralı eklemek için öncelikle Bant Genişliği servisini aktif ediyoruz. Arayüz ekranında Ayarlar->Bant Genişliği->Ayarlar menüsüne tıklayalım.
Servis Aktif seçeneğini aktifleştirdikten sonra kaydet diyoruz.
Daha sonra Arayüz ekranında Ayarlar->Bant Genişliği->Tanım menüsüne tıklayalım.
Bir bant genişliği kuralı eklemeden önce bir tanım oluşturmanız gerekir. Bunun için açılan ekranda Ekle seçeneğine tıklayarak yapılandırmaya başlayalım.
1- Açılan ekranda Bant Genişliği Tanımı, Maksimum Bant Genişliği, Her IP İçin Geçerli alanları doldurulur. Buradaki Her IP İçin Geçerli seçeneğini aktif ederseniz; her bir kullanıcı için maksimum bant genişliği uygulanır, yoksa tümü için uygulanır.
Kaydet dedikten sonra kural oluşturmak için Ayarlar->Bant Genişliği->Kurallar menüsüne tıklayalım.
Ekle seçeneğine tıklayarak yapılandırmaya başlayalım.
1- Açılan ekranda Genel sekmesindeki servis durumunu Aktif ediyoruz. Kural Türü Uygulama seçiyoruz. Network (Hangi arayüzler için geçerli olacağını) seçiyoruz.
2- Kaynak/Hedef sekmesine geçilir, burada Kaynak Adres alanı isteğin hangi adresten gönderileceğini belirttiğimiz alandır. Kaynak Adres olarak Tüm Adresler seçeneğini aktif edebilirsiniz ya da belirli adres tanımlarını seçebilirsiniz. Eğer eklemek istediğiniz adres tanımı listede yok ise Tanımlar->Adresler menüsüne giderek ilgili tanımlamaları yapabilirsiniz. Hedef Uygulama alanı isteğin hangi uygulamalara gönderildiğini belirttiğimiz alandır. Hedef Uygulama olarak listedeki uygulamaları seçebilirsiniz.
3- Bant Genişliği sekmesine geçilir, burada BW Limiti alanına ilk adımda oluşturduğumuz bant genişliği tanımını seçiyoruz. Bu kuraldan sonraki kuralları uygulama seçeneği aktif edildiğinde sonraki kural tanımlamalarınız var ise bunlar uygulanmaz.
Kaydet dedikten sonra kuralımız uygulanmıştır.
Genel bir kural oluşturduğunuzda belirli kullanıcılarınızı kuraldan muaf tutmak isteyebilirsiniz. Bunun için Ayarlar->Bant Genişliği->Ayrıcalık menüsüne gelerek ilgili IP ya da Network tanımını burada yapabilirsiniz.