Köprü (bridge) tanımlaması switch mantığıyla aynıdır. Birden fazla portun tek bir IP üzerinden çıkmasını sağlayabilirsiniz.
Firewall Arayüz ekranında Network->Arayüz menüsüne tıklayalım. Açılan ekranda Bridge sekmesine gidilir.
Ekle seçeneğine tıklayarak bridge ayarlarını yapılandırmaya başlayalım.
Burada örnek olarak Bridge tanımımızı LAN olarak ayarlayacağız.
Açılan ekranda servis aktif edilir. Bridge ID, Arayüz (Herhangi bir tanım yapılmayan portlarınız görüntülenir ve en az 2 farklı arayüz seçmeniz gerekir), IP Adres (Lokal network yapınızda kullanmadığınız bir IP olmalıdır), Netmask, Tür (Bridge ya da STP seçebilirsiniz), Rol (LAN olarak seçtiğinizde artık seçtiğiniz o portlar belirlediğiniz IP'de çalışıcaktır), Servisler alanları doldurulur.
Kaydet diyoruz ve Bridge tanımımız arayüz ekranında aşağıdaki gibi görüntülenir. Burada ether2 ve ether3 ün kırmızı görünmesi ilgili portta herhangi bir kablo bağlı değil anlamına gelmektedir.
Şimdi oluşturduğumuz tanımın DHCP ayarlarını yapılandırmamız gerekiyor.
Bunun için Firewall Arayüz ekranında Network->DHCP menüsüne tıklayalım.
Ekle seçeneğine tıklıyoruz.
Açılan ekranda servis aktif edilir. Arayüz (ilgili bridge tanımı seçilir), IP Havuzu sekmesine gidilir ve burada IP havuzu tanımı yapılır. Bridge tanımı eklerken IP/Netmask 192.168.99.1/255.255.255.0 olarak ayarlamıştık buna göre IP havuzunu yapılandırmamız gerekmektedir.
Diğer sekmelerdeki seçenekleri biz varsayılan olarak bıraktık ancak siz kendi tercihlerinize göre yapılandırabilirsiniz.
Kaydet dedikten sonra test edebilirsiniz.